وصیت شهدا
جنگ دفاع مقدس

 

میخواستم بزرگ بشم...
درس بخونم مهندس بشم...
خاکمو آباد کنم ...
زن بگیرم...
مادر و پدرمو ببرم کربلا...
...
دخترمو بزرگ کنم ببرمش پارک ,تو راه مدرسه باهم حرف بزنیم
خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم
خب نشد...باید میرفتم از مادرم, پدرم ,خاکم , ناموسم ,دخترم , دفاع کنم
رفتم که ...
دروغ نباشه
احترام کم نشه
همدیگرو درک کنیم
ریا از بین بره
دیگه توهین نباشه
محتاج کسی نباشیم
الان اوضاع چطوره؟....

چفيه و اهميت آن در جبهه
«چفيه» كه به آن «چپي» هم مي گفتند، دستمالي است نخي به طول و عرض تقريبي يك متر كه قدرت جذب رطوبت آن زياد است. چفيه در جبهه کاربردهای زیادی داشت، براي عموم هم حوله حمام بود، هم سفره نان. در كارهاي سنگين آن را مثل شال به كمر مي بستند و موقع گرد و غبار - خصوصاً در مناطق رملي - و وزيدن بادهاي تند به سر و صورت مي پيچيدند. همچون بغچه و ساك دستي، وسايلشان را در آن مي گذاشتند و به حمام و خريد مي رفتند. وقتي از آسمان آتش مي باريد و هوا فوق العاده گرم بود، آن را خيس مي كردند و جلو صورت در خلاف جهت باد مي گرفتند كه با وزيدن نسيمي شبيه كولر مي شد و هوا را مطبوع و دلپذير مي كرد؛ منتها به خاطر شدت گرما، خيلي زود خشك مي شد. وقتي آن را خيس مي كردند و باد مي دادند و به صورت فرد گرمازده مي انداختند، او در هواي پنجاه درجه شلمچه از مرگ حتمي نجات مي يافت. چفيه در اوقات فراغت كنار رودخانه ها، سدها، هورها و كانال ها تور ماهي گيري بود. شب چهارشنبه سوري براي بعضي دستمالي بود كه با آن به «قاشق زني» مي رفتند و آن را به چادر فرماندهان و تداركات مي انداختند و تا سنگين نمي شد آن را بيرون نمي كشيدند. هر وقت رزمندگان از عمليات برمي گشتند و تداركات گردان مي خواست به آنها شربت بدهد، نو و تميز آن صافي شربت بود. در عمليات، براي بستن زخم مجروحان بهترين و در دسترس ترين باند و شريان بند بود و موقع پاتك هاي شيميايي در نبود ماسك ضد گاز، بهترين وسيله، چفيه خيس بود. در جابه جايي مهمات سبك، فشنگ و نارنجك و خمپاره 60 خصوصاً از نوع غنيمتي آن مثل بغچه بود. چفيه را هنگام نماز مثل شال به كمر مي بستند يا دور گردن مي انداختند و بعضي هم آن را مانند عمامه به سر مي پيچيدند و یا مثل عبا روی دوش می انداختند. يا مثل سجاده پهنش مي كردند و روي آن به نماز مي ايستادند. چفيه سربند پيك هاي موتورسوار گردان بود؛ مخصوصاً در هواي سرد و براي جلوگيري از سينوزيت. چفيه وسيله خوبي بود براي گريستن در عزا و مصيبت اهل البيت عصمت و طهارت(ع). چفيه مشخص ترين وسيله در لباس بسيجي بود و يادگار سال هاي رزم و مقاومت، و تنها چيزي كه رزمنده مي توانست موقع به شهادت رسيدن به هم رزمش ببخشد كه نشاني از همه بي نشاني ها بود. چفيه بهترين وسيله اي بود و هست كه وقتي در حجله شهيد و تابلوي مزار او قرار مي گيرد، به تنهايي رنگ و بوي همه آن شجاعت ها و غربت ها و مظلوميت ها، ناله ها و ندبه ها و استغاثه ها و شهادت ها و پايمردي ها را با خود دارد. چفيه وسيله اي همه كاره بود. علاوه بر آنچه پيش تر ذكر شد، در دسترس ترين كفن براي پيكر قطعه قطعه شده شهدايي بود كه هم رزمانشان مي توانستند با خود به عقب ببرند. وسيله اي براي پوشاندن چهره «پا لگدكن» (نماز شب خوان)ها، دور كننده حشرات سمج و موذي، دستمال مرطوب براي پيشاني برادران تب دار، عرق گير چهره هاي سوخته گرمازده در پشت تويوتا و موقع راه پيمايي هاي طولاني، هديه اي كه روز عيد غدير به بچه سيدها مي دادند، دستگيره اي براي برداشتن ظرف غذاي داغ، لنگ و حوله حمام و بالاخره جايگزيني براي دستمال ابريشمي كه در گذشته بعضي با پرتاب آن به جلو و ايجاد صدا مزاح مي كردند.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 22 اردیبهشت 1394
 همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز

  همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز

امتیاز: Article Rating
مشاور وزیر بهداشت در امور ایثارگران:
حفظ منزلت و دستیابی به موارد لحاظ شده در قانون، خواسته ایثارگران است
شیراز- ایرنا- مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور شاهد و ایثارگران گفت: حفظ منزلت و دستیابی به مواردی که در قانون برای ایثارگران لحاظ شده تنها خواسته آنهاست.
به گزارش ایرنا، سید محمدهادی موسوی دوشنبه در همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز، افزود: اطلاع از قوانین دارای اهمیت ویژه ای است لذا هم اینک پیشنهاد (پروپوزال) آموزش قوانین مربوط به امور شاهد و ایثارگر در وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در حال تدوین است، زیرا آگاهی از قوانین مربوطه یکی از راه های حفظ کرامت ایثارگران است .
وی بیان داشت: هم اینک حدود 35 هزار ایثارگر در وزارتخانه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مشغول فعالیت هستند که از این تعداد بیش از 9 هزار نفر جانباز، بیش از دو هزار نفر آزاده، افزون بر شش هزار نفر رزمنده، بیش از سه هزار فرزند شهید و مابقی پدر و مادر شهدا، همسر ، خواهر و برادر شهید هستند .
موسوی در بخش دیگری از مطالب خود، اقدامات دفتر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز را ستودنی و قابل الگوبرداری در تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور دانست.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: تعیین رابط ایثارگردر واحدهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز و پیگیری امور درمانی ایثارگران و ایجاد تسهیلات لازم در این زمینه، از جمله فعالیت های ارزشمندی است که در دفتر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده و برای آسان سازی امور ایثارگران باید از سوی سایر دانشگاه ها نیز اجرایی شود.
موسوی، برگزاری این همایش را خوب توصیف کرد و گفت: در نظر داریم مشابه این همایش به طور متناوب در دانشگاه های مختلف کشور برگزار شود .
* سامانه ای ویژه برای حل مشکلات ایثارگران راه اندازی شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش، پیشنهاد داد: برای رفع مشکلات ایثارگران سامانه ای ویژه راه اندازی شود تا ایثارگر بتواند از طریق تماس تلفنی، مشکل خود را مطرح و در کوتاه ترین زمان به نتیجه برسد.
محمد هادی ایمانیه افزود: نظارت بر انجام فعالیت های ایثارگران از طریق اعضای جامعه ایثارگری بسیار پسندیده تر است و برای انجام این امر شایسته است مرکزی در واحد امور ایثارگران وزارت بهداشت ایجاد شود تا از این طریق امور ایثارگران از سوی خودشان مورد بازرسی و پیگیری قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بسیاری از ایثارگران در دوران دفاع مقدس وظایف خود را به بهترین شکل انجام دادند و این افراد امروز نیز در عرصه های مختلف از جمله سلامت کشور در حال انجام خدمات قابل توجهی هستند .
ایمانیه بیان کرد: شایسته است خدماتی که ایثارگران به آن اشتغال دارند به شیوه های مختلفی از جمله راه اندازی سایت و فضای مجازی به اطلاع عموم برسد تا از این طریق همگان مطلع شوند که علاوه بر خدمت رسانی ایثارگران در زمان دفاع مقدس، اکنون نیز بسیاری از خدمات حوزه سلامت مدیون اقدامات امروز آنان است .
وی گفت: حدود سه هزار نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از جامعه ایثارگرانند که همچنان در حال خدمت به مردم در حوزه های مختلف از جمله مدیریتی ، بهداشتی و درمانی هستند .
مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امور شاهد و ایثارگران نیز در این همایش گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و خدمت رسانی بهینه به ایثارگران از اهداف واحدهای امور شاهد و ایثاگر دانشگاه هاست .
محمدحسین سرایداران افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز حدود سه هزار کارمند ایثارگر فعالیت می کنند و حدود 700 دانشجوی پزشکی و پیراپزشکی نیز که ایثارگر یا از خانواده ایثارگرانند در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند .

وی اظهار داشت: در این دانشگاه سعی شده خدماتی در زمینه امور درمانی ایثارگران عرضه شود که راه اندازی دفتری در درمانگاه شهید مطهری برای ارائه نوبت های پزشکی به ایثارگران، از جمله آنهاست .
سرایداران بیان کرد: در تمام واحدهای تابعه دانشگاه، نمایندگان و رابطان ایثارگران مستقر هستند و مسائل و مشکلات ایثارگران را پیگیری می کنند .
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز 21 شهید کارمند در رسته های اداری ، مالی ، بهداشتی و درمانی تقدیم انقلاب اسلامی کرده است .
در همایش یک روزه مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز 53 نفر از مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور شرکت داشتند.
برگرفته از سایت : www.irna.ir
تصاویر
  •  همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز
  •  همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز
  •  همایش مشاوران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز
ثبت امتیاز
جستجو