همایش ایثار - امور ایثارگران- شاهد - شهید- ولی چناری مشاور ریاست دانشگاه- ذوالفقار مهردادی کارشناس امور ایثارگران دانشگاه
وصیت شهدا
جنگ دفاع مقدس

 

میخواستم بزرگ بشم...
درس بخونم مهندس بشم...
خاکمو آباد کنم ...
زن بگیرم...
مادر و پدرمو ببرم کربلا...
...
دخترمو بزرگ کنم ببرمش پارک ,تو راه مدرسه باهم حرف بزنیم
خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم
خب نشد...باید میرفتم از مادرم, پدرم ,خاکم , ناموسم ,دخترم , دفاع کنم
رفتم که ...
دروغ نباشه
احترام کم نشه
همدیگرو درک کنیم
ریا از بین بره
دیگه توهین نباشه
محتاج کسی نباشیم
الان اوضاع چطوره؟....

چفيه و اهميت آن در جبهه
«چفيه» كه به آن «چپي» هم مي گفتند، دستمالي است نخي به طول و عرض تقريبي يك متر كه قدرت جذب رطوبت آن زياد است. چفيه در جبهه کاربردهای زیادی داشت، براي عموم هم حوله حمام بود، هم سفره نان. در كارهاي سنگين آن را مثل شال به كمر مي بستند و موقع گرد و غبار - خصوصاً در مناطق رملي - و وزيدن بادهاي تند به سر و صورت مي پيچيدند. همچون بغچه و ساك دستي، وسايلشان را در آن مي گذاشتند و به حمام و خريد مي رفتند. وقتي از آسمان آتش مي باريد و هوا فوق العاده گرم بود، آن را خيس مي كردند و جلو صورت در خلاف جهت باد مي گرفتند كه با وزيدن نسيمي شبيه كولر مي شد و هوا را مطبوع و دلپذير مي كرد؛ منتها به خاطر شدت گرما، خيلي زود خشك مي شد. وقتي آن را خيس مي كردند و باد مي دادند و به صورت فرد گرمازده مي انداختند، او در هواي پنجاه درجه شلمچه از مرگ حتمي نجات مي يافت. چفيه در اوقات فراغت كنار رودخانه ها، سدها، هورها و كانال ها تور ماهي گيري بود. شب چهارشنبه سوري براي بعضي دستمالي بود كه با آن به «قاشق زني» مي رفتند و آن را به چادر فرماندهان و تداركات مي انداختند و تا سنگين نمي شد آن را بيرون نمي كشيدند. هر وقت رزمندگان از عمليات برمي گشتند و تداركات گردان مي خواست به آنها شربت بدهد، نو و تميز آن صافي شربت بود. در عمليات، براي بستن زخم مجروحان بهترين و در دسترس ترين باند و شريان بند بود و موقع پاتك هاي شيميايي در نبود ماسك ضد گاز، بهترين وسيله، چفيه خيس بود. در جابه جايي مهمات سبك، فشنگ و نارنجك و خمپاره 60 خصوصاً از نوع غنيمتي آن مثل بغچه بود. چفيه را هنگام نماز مثل شال به كمر مي بستند يا دور گردن مي انداختند و بعضي هم آن را مانند عمامه به سر مي پيچيدند و یا مثل عبا روی دوش می انداختند. يا مثل سجاده پهنش مي كردند و روي آن به نماز مي ايستادند. چفيه سربند پيك هاي موتورسوار گردان بود؛ مخصوصاً در هواي سرد و براي جلوگيري از سينوزيت. چفيه وسيله خوبي بود براي گريستن در عزا و مصيبت اهل البيت عصمت و طهارت(ع). چفيه مشخص ترين وسيله در لباس بسيجي بود و يادگار سال هاي رزم و مقاومت، و تنها چيزي كه رزمنده مي توانست موقع به شهادت رسيدن به هم رزمش ببخشد كه نشاني از همه بي نشاني ها بود. چفيه بهترين وسيله اي بود و هست كه وقتي در حجله شهيد و تابلوي مزار او قرار مي گيرد، به تنهايي رنگ و بوي همه آن شجاعت ها و غربت ها و مظلوميت ها، ناله ها و ندبه ها و استغاثه ها و شهادت ها و پايمردي ها را با خود دارد. چفيه وسيله اي همه كاره بود. علاوه بر آنچه پيش تر ذكر شد، در دسترس ترين كفن براي پيكر قطعه قطعه شده شهدايي بود كه هم رزمانشان مي توانستند با خود به عقب ببرند. وسيله اي براي پوشاندن چهره «پا لگدكن» (نماز شب خوان)ها، دور كننده حشرات سمج و موذي، دستمال مرطوب براي پيشاني برادران تب دار، عرق گير چهره هاي سوخته گرمازده در پشت تويوتا و موقع راه پيمايي هاي طولاني، هديه اي كه روز عيد غدير به بچه سيدها مي دادند، دستگيره اي براي برداشتن ظرف غذاي داغ، لنگ و حوله حمام و بالاخره جايگزيني براي دستمال ابريشمي كه در گذشته بعضي با پرتاب آن به جلو و ايجاد صدا مزاح مي كردند.

تاریخ انتشار: دوشنبه 04 خرداد 1394
همایش ایثار

  همایش ایثار

امتیاز: Article Rating
به مناسبت روز جانباز برنامه تجلیل از جانبازان دانشگاه علوم پزشکی ایلام با حضور ریاست دانشگاه، مسئول و معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، اعضای هیئت رئیسه و جمعی از ایثارگران در سالن اجتماعات ستاد دانشگاه علوم پزشکی ایلام در تاری4/3/94برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آقای چناری مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران با عرض خیر مقدم به حاضران در جلسه و تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد ائمه اطهار (ع) و روز جانباز اظهار داشت جانبازان شاهدان زنده ی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند و ما باید مقام و منزلت این عزیزان را همیشه گرامی بداریم، در ظاهر جنگ به اتمام رسیده ولی ما نیازمند حفظ فرهنگ ایثار و جانبازی در جامعه می باشیم چرا که کشور ما همیشه در معرض تهدید بیگانگان بوده است و این تهدیدها چه در جنبه سیاسی و چه اقتصادی بصورت مداوم و مستمر ادامه داشته و دارد و نمونه ی بارز آن بحث گزینه های روی میز است که هر چند وقت یکبار مطرح می شود، ما باید بتوانیم این فرهنگ را همیشه زنده نگه داریم و الحمدالله امروز شاهد صدور آن به خارج از مرزهای کشور می باشیم و جانباز باید بتواند فرهنگ ایثار را به نحو احسن به نمایش بگذارد و بر آن ثابت قدم باشد. چرا که وصیت شهدای ما هم همین بوده و هست و ایثارگری لطف خداوند است که به ما ارزانی شده است؛ وی اضافه کرد دانشگاه با داشتن 1100 نفر ایثارگر از اولین دستگاههای استان است که نسبت به جذب ایثارگران اقدام کرده و از این تعداد حدود 420 نفر جانباز داریم. وی از ایثارگران محترم خواست مطالب و پیشنهادات خود را جهت چاپ در نشریه اندیشه ایثار به امور ایثارگران دانشگاه ارسال نمایند، ایشان همچنین از ریاست دانشگاه درخواست نمود نسبت به اجرای ماده 51 قانون نظام هماهنگ خدمات رسانی به ایثارگران ازتاریخ 1/1/93 و نیز ترمیم پرداخت بیمه تکمیلی برای دندان و عینک جانبازان دستور مساعد را ابلاغ نمایند.
در ادامه حجة الاسلام و المسلمین عوض نژاد معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با بیان خاطراتی از نقش شهید در جامعه، جانبازان را شهدای زنده ای دانستند که به عنوان نعمتهای الهی در جامعه هستند و ما نباید از این نعمتها غافل شویم.
پس از آن آقای دکتر دل پیشه با تبریک روز جانباز و میلاد ائمه اطهار (ع) اظهار داشت جانبازان مثل ستاره گان در جامعه می درخشند و از آنجا که رزمندگان عزیز به تبعیت از ولی امر خود به جبهه رفته اند ما باید تمام ایام سال در خدمت این عزیزان باشیم و امروز بهانه ای شده تا مراسمی هر چند کوچک را به منظور تجلیل از این بزگواران برگزار نماییم و دانشگاه در خدمت این عزیزان خواهد بود.
در ادامه سه نفر از جانبازان به عنوان نماینده جانبازان دانشگاه لوح تقدیر دریافت کردند و به سه نفر از کسانی که بهترین جمله را در رابطه با جانباز نوشته بودند هدیه اهداء شد.

تصاویر
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
  • همایش ایثار
ثبت امتیاز
جستجو