مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام شاهد و ایثارگر بنیاد شهید ولی چناری مشاور ریاست دانشگاه ذوالفقار مهردادی کارشناس شاهد و ایثارگر
وصیت شهدا
جنگ دفاع مقدس

 

میخواستم بزرگ بشم...
درس بخونم مهندس بشم...
خاکمو آباد کنم ...
زن بگیرم...
مادر و پدرمو ببرم کربلا...
...
دخترمو بزرگ کنم ببرمش پارک ,تو راه مدرسه باهم حرف بزنیم
خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم
خب نشد...باید میرفتم از مادرم, پدرم ,خاکم , ناموسم ,دخترم , دفاع کنم
رفتم که ...
دروغ نباشه
احترام کم نشه
همدیگرو درک کنیم
ریا از بین بره
دیگه توهین نباشه
محتاج کسی نباشیم
الان اوضاع چطوره؟....

چفيه و اهميت آن در جبهه
«چفيه» كه به آن «چپي» هم مي گفتند، دستمالي است نخي به طول و عرض تقريبي يك متر كه قدرت جذب رطوبت آن زياد است. چفيه در جبهه کاربردهای زیادی داشت، براي عموم هم حوله حمام بود، هم سفره نان. در كارهاي سنگين آن را مثل شال به كمر مي بستند و موقع گرد و غبار - خصوصاً در مناطق رملي - و وزيدن بادهاي تند به سر و صورت مي پيچيدند. همچون بغچه و ساك دستي، وسايلشان را در آن مي گذاشتند و به حمام و خريد مي رفتند. وقتي از آسمان آتش مي باريد و هوا فوق العاده گرم بود، آن را خيس مي كردند و جلو صورت در خلاف جهت باد مي گرفتند كه با وزيدن نسيمي شبيه كولر مي شد و هوا را مطبوع و دلپذير مي كرد؛ منتها به خاطر شدت گرما، خيلي زود خشك مي شد. وقتي آن را خيس مي كردند و باد مي دادند و به صورت فرد گرمازده مي انداختند، او در هواي پنجاه درجه شلمچه از مرگ حتمي نجات مي يافت. چفيه در اوقات فراغت كنار رودخانه ها، سدها، هورها و كانال ها تور ماهي گيري بود. شب چهارشنبه سوري براي بعضي دستمالي بود كه با آن به «قاشق زني» مي رفتند و آن را به چادر فرماندهان و تداركات مي انداختند و تا سنگين نمي شد آن را بيرون نمي كشيدند. هر وقت رزمندگان از عمليات برمي گشتند و تداركات گردان مي خواست به آنها شربت بدهد، نو و تميز آن صافي شربت بود. در عمليات، براي بستن زخم مجروحان بهترين و در دسترس ترين باند و شريان بند بود و موقع پاتك هاي شيميايي در نبود ماسك ضد گاز، بهترين وسيله، چفيه خيس بود. در جابه جايي مهمات سبك، فشنگ و نارنجك و خمپاره 60 خصوصاً از نوع غنيمتي آن مثل بغچه بود. چفيه را هنگام نماز مثل شال به كمر مي بستند يا دور گردن مي انداختند و بعضي هم آن را مانند عمامه به سر مي پيچيدند و یا مثل عبا روی دوش می انداختند. يا مثل سجاده پهنش مي كردند و روي آن به نماز مي ايستادند. چفيه سربند پيك هاي موتورسوار گردان بود؛ مخصوصاً در هواي سرد و براي جلوگيري از سينوزيت. چفيه وسيله خوبي بود براي گريستن در عزا و مصيبت اهل البيت عصمت و طهارت(ع). چفيه مشخص ترين وسيله در لباس بسيجي بود و يادگار سال هاي رزم و مقاومت، و تنها چيزي كه رزمنده مي توانست موقع به شهادت رسيدن به هم رزمش ببخشد كه نشاني از همه بي نشاني ها بود. چفيه بهترين وسيله اي بود و هست كه وقتي در حجله شهيد و تابلوي مزار او قرار مي گيرد، به تنهايي رنگ و بوي همه آن شجاعت ها و غربت ها و مظلوميت ها، ناله ها و ندبه ها و استغاثه ها و شهادت ها و پايمردي ها را با خود دارد. چفيه وسيله اي همه كاره بود. علاوه بر آنچه پيش تر ذكر شد، در دسترس ترين كفن براي پيكر قطعه قطعه شده شهدايي بود كه هم رزمانشان مي توانستند با خود به عقب ببرند. وسيله اي براي پوشاندن چهره «پا لگدكن» (نماز شب خوان)ها، دور كننده حشرات سمج و موذي، دستمال مرطوب براي پيشاني برادران تب دار، عرق گير چهره هاي سوخته گرمازده در پشت تويوتا و موقع راه پيمايي هاي طولاني، هديه اي كه روز عيد غدير به بچه سيدها مي دادند، دستگيره اي براي برداشتن ظرف غذاي داغ، لنگ و حوله حمام و بالاخره جايگزيني براي دستمال ابريشمي كه در گذشته بعضي با پرتاب آن به جلو و ايجاد صدا مزاح مي كردند.

تاریخ انتشار: دوشنبه 02 شهریور 1394
مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان

  مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان

امتیاز: Article Rating

مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان ((مقر سابق لشگر 11 امیر المومنین(ع)) برگزار شد
به مناسبت فرا رسیدن سالروز ورود آزادگان به وطن، مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه علوم پزشکی با حضور مدیر کل بنیاد شهید و امورایثارگران استان، مشاور رئیس دانشگاه و جمعی از آزادگان و خانواده های آنان در محل منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان مقر سابق لشگر 11 امیرالمومنین (ع) در زمان دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این مراسم که برگزار شد، مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران ضمن تبریک سالروز ورود آزادگان به ایران اسلامی و تقدیر از حضور آزادگان دانشگاه در این مراسم معنوی اظهار داشت: آزادگان در طول مدت اسارت خود مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم را برای ما معنا نمودند.
ولی چناری در ادامه گفت: این عزیزان با ایستادگی در برابر ظلم و جور رژیم بعثی صدام، مقاومت خود را به رخ آنان و دیگر دشمنان ایران اسلامی کشیدند و باعث سرافرازی و سربلندی همه ما شدند.
وی با بیان اینکه آزادگان در سایه مقاومت های چندین ساله خود و تسلیم نشدن در برابر فشار و سختی های اسارت و شکنجه های رژیم بعث، به نماد آزادگی و رها زیستن و ظلم ناپذیری در ایران اسلامی مبدل شده اند، افزود: وظیفه ما نیز در این دوران این است که قدردان این همه مجاهدت و ایستادگی عزیزان آزاده باشیم و همواره خدمات آنان به نظام و انقلاب را ارج نهیم.
مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران در بخش دیگری از سخنان خود نیز اجرای کامل ماده 60 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در خصوص بکارگیری جانبازان و آزادگان با سنوات خدمتی کمتر از 30 سال و بیمه تکمیلی ایثارگران وعنایت مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در این خصوص را خواستار شد.
در ادامه این همایش مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام نیز ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ورود آزادگان به وطن اسلامی عنوان کرد:تجلیل از مقاومت و پایداری آزادگان در زندان های رژیم بعث عراق که امروز سردمدار جریان تکفیری و داعش می باشند، وظیفه ای همگانی است زیرا این تکفیری ها همان کسانی هستند که سالیان متمادی اسرای جنگی ما در چنگال آنان گرفتار بودند و سخت ترین مجازات ها و شکنجه ها را بر آنان وارد نمودند.
رستمیان با بیان اینکه در تمام جنگ های دنیا در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی معمولاً اسرا تحت حمایت کشوری که آنان را به اسارت گرفته قرار می گیرند، بیان کرد: اما در جنگ تحمیلی بر خلاف تمام قوانین بین المللی هیچگاه تابع چنین قانونی قرار نگرفتند و حتی رژیم بعث عراق لیست و فهرست آنان را به سازمان های بین المللی مانند صلیب سرخ نیز تحویل نداد.
وی ادامه داد: در دوران جنگ تحمیلی بیش از 48 هزار اسیر کشورمان در زندان های رژیم بعث محبوس بودند که از این تعداد بیش از 36 هزار نفر از آنان معادل 90 درصد کل اسرا در زمان اسارت خود با مجروحیت و آسیب دیدگی جسمی به دست دشمن به اسارت درآمده بودند که این آمارها نشانگر آن است که رزمندگان ما تا آخرین توان و همت خود در مقابل هجمه دشمن ایستادگی نموده اند.
رستمیان با بیان این مطلب که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در خصوص ایستادگی آزادگان در مقابل شکنجه های دوران اسارت فرموده اند که آزادگان عزیز آبروی این ملت را حفظ نمودند، خاطر نشان کرد: مقاومت این عزیزان در زندان ها باعث شد که تبلیغات سوء دشمنان و منافقان کوردل برای همراه نمودن اسرا با خود با شکست مواجه شود و اسرا توانستند با مقاومت خود از نظر فرهنگی بر تبلیغات منفی دشمنان غلبه کنند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان برای جدایی بین ولایت و تشیع تمام تلاش خود را بکار گرفته اند، ابراز داشت: ستیز ما با استکبار به پایان نمی رسد زیرا انقلاب ما و آرمان هایش برگرفته از ولایت علی(ع) و مذهب تشیع است و دشمنان به این نتیجه رسیده اند که تنها کشوری که سردمدار مبارزه با کفر، ظلم و بی عدالتی است، انقلاب اسلامی ایران می باشد.
در ادامه نیز معاون اطلاعات و آمار حوزه علمیه برادران در استان ایلام به احادیث و روایاتی در رابطه با جایگاه والای شهداء اشاره نمود و بیان داشت: همه ما مدیون خوان شهدای عزیز، رشادت جانبازان و ایستادگی آزادگان دوران جنگ تحمیلی هستیم و امید است که خداوند توفیقی دهد که بتوانیم قدردان زحمات و فداکاری های این عزیزان باشیم حجت الاسلام تمرخانی در بخش دیگری از سخنان خود به رأفت و مهربانی ایران اسلامی با اسرای عراقی در کشورمان اشاره کرد و گفت: رژیم بعث عراق بیش از 5 هزار نفر از اسرای ما در زندان های خود را تحت شکنجه های مختلف خود قرار داد و به شهادت رساند در حالیکه کشورمان در مقابل این ظلم و شکنجه، از اسرای عراقی در کشورمان تعداد 2هزار نفر را حافظ کل و 5 هزار نفر دیگر را حافظ جزء قرآن به کشورشان تحویل داد.
وی تجلیل از آزادگان را وظیفه همه آحاد و اقشار مختلف جامعه برشمرد و یادآوری نمود: این عزیزان که سال های طولانی از عمر خود را برای عزت، پایداری و سرافرازی ایران اسلامی صرف نموده اند، همه ما باید قدردان این تلاش ها و زحمات باشیم.
در ادامه این همایش نیز برنامه های دیگری شامل برگزاری نماز جماعت مغرب و عشاء، مقاله در باب بزرگداشت یاد و نام شهداء، جانبازان و آزادگان و تشییع نمادین پیکر شهید برای حاضران به اجرا درآمد.










تصاویر
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
  • مراسم تجلیل از آزادگان دانشگاه در منطقه جنگی و عملیاتی بانروشان
ثبت امتیاز
جستجو