غدیر میوه و ثمره رسالت انبیاء است امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام ذوالفقار مهردادی کارشناس
وصیت شهدا
جنگ دفاع مقدس

 

میخواستم بزرگ بشم...
درس بخونم مهندس بشم...
خاکمو آباد کنم ...
زن بگیرم...
مادر و پدرمو ببرم کربلا...
...
دخترمو بزرگ کنم ببرمش پارک ,تو راه مدرسه باهم حرف بزنیم
خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم
خب نشد...باید میرفتم از مادرم, پدرم ,خاکم , ناموسم ,دخترم , دفاع کنم
رفتم که ...
دروغ نباشه
احترام کم نشه
همدیگرو درک کنیم
ریا از بین بره
دیگه توهین نباشه
محتاج کسی نباشیم
الان اوضاع چطوره؟....

چفيه و اهميت آن در جبهه
«چفيه» كه به آن «چپي» هم مي گفتند، دستمالي است نخي به طول و عرض تقريبي يك متر كه قدرت جذب رطوبت آن زياد است. چفيه در جبهه کاربردهای زیادی داشت، براي عموم هم حوله حمام بود، هم سفره نان. در كارهاي سنگين آن را مثل شال به كمر مي بستند و موقع گرد و غبار - خصوصاً در مناطق رملي - و وزيدن بادهاي تند به سر و صورت مي پيچيدند. همچون بغچه و ساك دستي، وسايلشان را در آن مي گذاشتند و به حمام و خريد مي رفتند. وقتي از آسمان آتش مي باريد و هوا فوق العاده گرم بود، آن را خيس مي كردند و جلو صورت در خلاف جهت باد مي گرفتند كه با وزيدن نسيمي شبيه كولر مي شد و هوا را مطبوع و دلپذير مي كرد؛ منتها به خاطر شدت گرما، خيلي زود خشك مي شد. وقتي آن را خيس مي كردند و باد مي دادند و به صورت فرد گرمازده مي انداختند، او در هواي پنجاه درجه شلمچه از مرگ حتمي نجات مي يافت. چفيه در اوقات فراغت كنار رودخانه ها، سدها، هورها و كانال ها تور ماهي گيري بود. شب چهارشنبه سوري براي بعضي دستمالي بود كه با آن به «قاشق زني» مي رفتند و آن را به چادر فرماندهان و تداركات مي انداختند و تا سنگين نمي شد آن را بيرون نمي كشيدند. هر وقت رزمندگان از عمليات برمي گشتند و تداركات گردان مي خواست به آنها شربت بدهد، نو و تميز آن صافي شربت بود. در عمليات، براي بستن زخم مجروحان بهترين و در دسترس ترين باند و شريان بند بود و موقع پاتك هاي شيميايي در نبود ماسك ضد گاز، بهترين وسيله، چفيه خيس بود. در جابه جايي مهمات سبك، فشنگ و نارنجك و خمپاره 60 خصوصاً از نوع غنيمتي آن مثل بغچه بود. چفيه را هنگام نماز مثل شال به كمر مي بستند يا دور گردن مي انداختند و بعضي هم آن را مانند عمامه به سر مي پيچيدند و یا مثل عبا روی دوش می انداختند. يا مثل سجاده پهنش مي كردند و روي آن به نماز مي ايستادند. چفيه سربند پيك هاي موتورسوار گردان بود؛ مخصوصاً در هواي سرد و براي جلوگيري از سينوزيت. چفيه وسيله خوبي بود براي گريستن در عزا و مصيبت اهل البيت عصمت و طهارت(ع). چفيه مشخص ترين وسيله در لباس بسيجي بود و يادگار سال هاي رزم و مقاومت، و تنها چيزي كه رزمنده مي توانست موقع به شهادت رسيدن به هم رزمش ببخشد كه نشاني از همه بي نشاني ها بود. چفيه بهترين وسيله اي بود و هست كه وقتي در حجله شهيد و تابلوي مزار او قرار مي گيرد، به تنهايي رنگ و بوي همه آن شجاعت ها و غربت ها و مظلوميت ها، ناله ها و ندبه ها و استغاثه ها و شهادت ها و پايمردي ها را با خود دارد. چفيه وسيله اي همه كاره بود. علاوه بر آنچه پيش تر ذكر شد، در دسترس ترين كفن براي پيكر قطعه قطعه شده شهدايي بود كه هم رزمانشان مي توانستند با خود به عقب ببرند. وسيله اي براي پوشاندن چهره «پا لگدكن» (نماز شب خوان)ها، دور كننده حشرات سمج و موذي، دستمال مرطوب براي پيشاني برادران تب دار، عرق گير چهره هاي سوخته گرمازده در پشت تويوتا و موقع راه پيمايي هاي طولاني، هديه اي كه روز عيد غدير به بچه سيدها مي دادند، دستگيره اي براي برداشتن ظرف غذاي داغ، لنگ و حوله حمام و بالاخره جايگزيني براي دستمال ابريشمي كه در گذشته بعضي با پرتاب آن به جلو و ايجاد صدا مزاح مي كردند.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 08 مهر 1394
غدیر میوه و ثمره رسالت انبیاء است

  غدیر میوه و ثمره رسالت انبیاء است

امتیاز: Article Rating
آن روز که پیامبر اعظم (ص) دستور توقف کاروانهای حج را در استراحتگاه جُحفه در غدیر را صادر فرمود و دستور داد تا کاروان ها متوقف شوند تا بقیه حجاج که پشت سر بودند برسند و امر فرمود تا آنهایی که جلوتر رفته اند برگردند، حادثه ی مهمی در حال وقوع بود. حادثه ای که امتداد خط انبیاء رامشخص کرد و نشانه ای است از تداوم خط نبوت، بی شک غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر اسلام و آینده ی امت اسلامی را رقم می زد. غدیر واقعه ی ساده ای نبود که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت چرا که روز بزرگی در تاریخ اسلام است. غدیر میوه و ثمره رسالت انبیاء است. در غدیر اکمال دین صورت گرفت و پیامبر (ص) با معرفی مولای متقیان علی (ع) به جانشینی خود حق آیه الْیَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا، «امروز (غدیر خم) دین شما را به حد كمال رساندم و نعمتم را بر شما تمام كردم و اسلام را بعنوان دین برای شما پسندیدم » را ادا کرد و بی شک رضایت خداوند تبارک تعالی در آن جلب شد و آنجا پیامبر اکرم (ص) دست امام علی (ع) را گرفت و با صدای رسا فریاد زد «من کنت مولا فهذا علی مولا» اگر تمام مسلمانان به این جمله حضرت گوش فرا می دادند و دستور پیامبر(ص) را به جان دل می خریدند مشکلات کنونی جامعه ی اسلامی به وقوع نمی پیوست و جامعه دچار تشتت و سر درگمی نمی شد.
در روایات اسلامی داریم که امام رضا(ع) از امام صادق(ع) نقل می فرمایند که فرمودند (( روز غدیر خم در آسمان مشهورتر از زمین است )) این فرمایش گراسنگ اهمیت موضوع را دو چندان می کند. ای کاش امت اسلامی ارزش این جمله گهربار رسول گرامی را درک و به آن عمل می کردند و اهمیت این موضوع را بیشتر می فهمیدند، در تاریخ اسلام اهمیت مسئله غدیر کمتر از بعثت نیست چرا که در آن مسئله ی امامت بوجود آمد که امتداد خط رسالت و نبوت بود و جامعه نیازمند متولی و امامی بود تا آنان را به مسیر درست سوق دهد و از راه های سخت و پر سنگلاخ به جاده ی امن و مسیر حق راهنمایی نماید و همچون کشتی بانی قهارامت اسلامی را از امواج سهمگین اجانب و شیاطین بسوی نور و روشنایی رهنمود کند؛ امروز در سال روز این عید بزرگ اسلامی به خود می بالیم و می گوئیم الحمدالله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمؤمین و الائمة المعصومین علیهم السّلام و خداوند منان را شاکریم در صراط انبیاء و اولیاء قرار گرفته ایم و دست رد بر سینه ی شیاطین زمان زدیم و با افتخار خود را مرید و پیرو مقتدایمان امیرالمومنین علی (ع) می دانیم باشد که انشاء الله مریدی واقعی برای آن حضرت باشیم.
امروز در سال روز عید غدیر خم وب سایت امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم یک ساله شد و با همکاری و همراهی شما عزیزان توانستیم در این زمینه قدم هایی را برداریم که امید است مورد توجه و رضایت شما خوانندگان عزیز علی الخصوص ایثارگران عزیز واقع شود. از همه ی خوانندگان گرامی درخواست می شود که مطالب، نظرات و پیشنهادات خود را جهت بالا بردن کیفیت بهتر به آدرس اینترنتی سایت ارسال فرمائید.
با تشکر
ولی چناری
تصاویر
  • غدیر میوه و ثمره رسالت انبیاء است
ثبت امتیاز
جستجو