بیرقهای بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است- دانشگاه علوم پزشکی ایلام- ولی چنار مشاور ریاست دانشگاه -ذوالفقار مهردادی کارشناس
وصیت شهدا
جنگ دفاع مقدس

 

میخواستم بزرگ بشم...
درس بخونم مهندس بشم...
خاکمو آباد کنم ...
زن بگیرم...
مادر و پدرمو ببرم کربلا...
...
دخترمو بزرگ کنم ببرمش پارک ,تو راه مدرسه باهم حرف بزنیم
خیلی کارا دوست داشتم انجام بدم
خب نشد...باید میرفتم از مادرم, پدرم ,خاکم , ناموسم ,دخترم , دفاع کنم
رفتم که ...
دروغ نباشه
احترام کم نشه
همدیگرو درک کنیم
ریا از بین بره
دیگه توهین نباشه
محتاج کسی نباشیم
الان اوضاع چطوره؟....

چفيه و اهميت آن در جبهه
«چفيه» كه به آن «چپي» هم مي گفتند، دستمالي است نخي به طول و عرض تقريبي يك متر كه قدرت جذب رطوبت آن زياد است. چفيه در جبهه کاربردهای زیادی داشت، براي عموم هم حوله حمام بود، هم سفره نان. در كارهاي سنگين آن را مثل شال به كمر مي بستند و موقع گرد و غبار - خصوصاً در مناطق رملي - و وزيدن بادهاي تند به سر و صورت مي پيچيدند. همچون بغچه و ساك دستي، وسايلشان را در آن مي گذاشتند و به حمام و خريد مي رفتند. وقتي از آسمان آتش مي باريد و هوا فوق العاده گرم بود، آن را خيس مي كردند و جلو صورت در خلاف جهت باد مي گرفتند كه با وزيدن نسيمي شبيه كولر مي شد و هوا را مطبوع و دلپذير مي كرد؛ منتها به خاطر شدت گرما، خيلي زود خشك مي شد. وقتي آن را خيس مي كردند و باد مي دادند و به صورت فرد گرمازده مي انداختند، او در هواي پنجاه درجه شلمچه از مرگ حتمي نجات مي يافت. چفيه در اوقات فراغت كنار رودخانه ها، سدها، هورها و كانال ها تور ماهي گيري بود. شب چهارشنبه سوري براي بعضي دستمالي بود كه با آن به «قاشق زني» مي رفتند و آن را به چادر فرماندهان و تداركات مي انداختند و تا سنگين نمي شد آن را بيرون نمي كشيدند. هر وقت رزمندگان از عمليات برمي گشتند و تداركات گردان مي خواست به آنها شربت بدهد، نو و تميز آن صافي شربت بود. در عمليات، براي بستن زخم مجروحان بهترين و در دسترس ترين باند و شريان بند بود و موقع پاتك هاي شيميايي در نبود ماسك ضد گاز، بهترين وسيله، چفيه خيس بود. در جابه جايي مهمات سبك، فشنگ و نارنجك و خمپاره 60 خصوصاً از نوع غنيمتي آن مثل بغچه بود. چفيه را هنگام نماز مثل شال به كمر مي بستند يا دور گردن مي انداختند و بعضي هم آن را مانند عمامه به سر مي پيچيدند و یا مثل عبا روی دوش می انداختند. يا مثل سجاده پهنش مي كردند و روي آن به نماز مي ايستادند. چفيه سربند پيك هاي موتورسوار گردان بود؛ مخصوصاً در هواي سرد و براي جلوگيري از سينوزيت. چفيه وسيله خوبي بود براي گريستن در عزا و مصيبت اهل البيت عصمت و طهارت(ع). چفيه مشخص ترين وسيله در لباس بسيجي بود و يادگار سال هاي رزم و مقاومت، و تنها چيزي كه رزمنده مي توانست موقع به شهادت رسيدن به هم رزمش ببخشد كه نشاني از همه بي نشاني ها بود. چفيه بهترين وسيله اي بود و هست كه وقتي در حجله شهيد و تابلوي مزار او قرار مي گيرد، به تنهايي رنگ و بوي همه آن شجاعت ها و غربت ها و مظلوميت ها، ناله ها و ندبه ها و استغاثه ها و شهادت ها و پايمردي ها را با خود دارد. چفيه وسيله اي همه كاره بود. علاوه بر آنچه پيش تر ذكر شد، در دسترس ترين كفن براي پيكر قطعه قطعه شده شهدايي بود كه هم رزمانشان مي توانستند با خود به عقب ببرند. وسيله اي براي پوشاندن چهره «پا لگدكن» (نماز شب خوان)ها، دور كننده حشرات سمج و موذي، دستمال مرطوب براي پيشاني برادران تب دار، عرق گير چهره هاي سوخته گرمازده در پشت تويوتا و موقع راه پيمايي هاي طولاني، هديه اي كه روز عيد غدير به بچه سيدها مي دادند، دستگيره اي براي برداشتن ظرف غذاي داغ، لنگ و حوله حمام و بالاخره جايگزيني براي دستمال ابريشمي كه در گذشته بعضي با پرتاب آن به جلو و ايجاد صدا مزاح مي كردند.

تاریخ انتشار: شنبه 25 مهر 1394
بیرق های بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است

  بیرق های بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است

امتیاز: Article Rating


بیرق های بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است
نویسنده : ولی چناری

عشق یعنی آتش در خیمه ها                   خون های ریخته شده دشت نینوا
باز هم بیرق های عزا بر سر درب خانه هایمان بر افراشته شد، بیرقی که یاد آور عزای سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است، حادثه تلخی که دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد؛ در محرم سال 61 هجری قمری بود که دژخیمان فاسد و فاسق بنی امیه به دستور یزید بن معاویه آن لعین روزگار پرده ی حرمت اهل البیت (ع) را دریدند و در صحرایی کربلا با شهادت حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش، اهل بیت آن حضرت را به اسارت گرفتند و در سفری آکنده از رنج و مشقت آنان را به دربار یزید خبیث بردند؛ همه خطبه های آتشین حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد (ع) را شنیده و بخاطر دارند اما آنچه امروز اهمیت دارد زنده ماندن یاد و خاطره ی این حادثه دهشتناک است که بعد از هزار و چهارصد سال هنوز خون این عزیزان می جوشد و آتشفشانی در دل هر انسان آزاد منشی ایجاد می کند که فرو نشاندن آن جز با از بین رفتن تمامی ظالمین و ستمگران تاریخ میسر نمی شود و بی شک شعله های آن همچنان که بعد از قرن ها در دل شیعیان آن حضرت فوران می کند تا ابد تاریخ ماندگار خواهد بود و ریشه ی هر ظلم و ستمی را بر خواهد چید.
بیرقهای بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است و حضور زن و مرد عزادار ما در مراسمات سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) تیری است بر سینه ی سیاه استبداد، استکبار و شیاطینی که حضور آنان جز شرارت نتیجه ای به دنبال ندارد و به حول و قوه ی الهی دیری نخواد پائید که مجسمه های ننگین آنان در تمامی جهان بر چیده خواهد شد؛ همان طور که امروز نام و نشان نیکی از فرعونیان و یزیدیان بجای نمانده است؛ فوران این خون های پاک دامن تمامی ملحدین و مستکبرین را خواهد گرفت و کشتی نجاتی است تا عالم هستی بوسیله آن راه، و مسیر عدالت و حق گویی را بپیماید؛ توسل بر منش و سیره ی آن امام معصوم (ع) چراغ راهی است برای تمامی آزادگانی که بخواهند راه و طریق حق و حقیقت را بشناسند و در این مسیر قدم نهند و با افتخار شیعه بودنشان را به رخ استکبار و ایادی جیره خوارشان بکشند و من و تو شیعه ی آن بزرگواران راه را گم نکنیم، در این مسیر قدم برداریم و استوار و محکم پای اعتقاداتمان بایستیم و با صدای رسا بگوئیم، گر چه در روز عاشورا نبودیم تا ندای "هل من ناصر ینصرونی" امام مان را لبیک بگوئیم اما، امروز زن و مرد و کوچک و بزرگ شیعه ی علوی، از عمق جان به عزای این عزیزان می نشینیم و با برافراشتن بیرق عزا خواهیم گفت ما زنده ایم و همچون یاران در خون غلطیده ی دشت نینوا تا آخرین قطره ی خون از این سیر و سلوک دفاع خواهیم کرد و به خاطر این نعمت الهی جبین بندگی را بر درگاه احدیت می گذاریم و بر این عظمت خداوند منان را شاکریم، به فضل پروردگار متعال آن وقت که درکنار کعبه فریاد "انا المهدی" بلند می شود آن روز، روز تسکین همه آلام و درهای شیعه خواهد بود.
ان شاء الله

 

 

تصاویر
  • بیرق های بر افراشته شده نشان از زنده بودن نهضت سرخ حسین (ع) است
ثبت امتیاز
جستجو